Θεραπευτική τεχνική Gua sha

Θεραπευτική τεχνική Gua sha

Το Gua sha είναι μια παραδοσιακή θεραπευτική τεχνική που έχει ρίζες στη Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ). Σύμφωνα με τις αρχές της ΠΚΙ, το qi σας («τσι»), δηλαδή η ενέργειά σας, πρέπει να ρέει σε όλο το σώμα ώστε να αισθάνεστε καλά. Όταν το τσι μένει στάσιμο σε ορισμένες περιοχές τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα υγείας.

H θεραπευτική τεχνική gua sha χρησιμοποιείται γιατί:
-Ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο
-Μειώνει το πρήξιμο ενθαρρύνοντας τη ροή της λέμφου, του υγρού που μεταφέρει τα λευκά αιμοσφαίρια και απομακρύνει τα βακτήρια και τους ιούς.
-Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί το gua sha για να βοηθήσει στην προώθηση της επούλωσης. Με ένα εργαλείο νεφρίτη ή χαλαζία με λεία άκρη θα ξύσει απαλά περιοχές του σώματός σας όπου υπάρχει φλεγμονή ή στάσιμο τσι . Το Gua sha αρχικά χρησιμοποιήθηκε στο σώμα, όπως τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη, αλλά σήμερα, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να σμιλεύσουν το πρόσωπό τους .

Έρευνες δείχνουν ότι το gua sha μπορεί:
-Να βελτιώσει τη ροή του αίματος στην υπό θεραπεία περιοχή: Μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι το gua sha μπορεί να βελτιώσει τη μικροκυκλοφορία για περίπου 25 λεπτά μετά τη θεραπεία.
-Να μειώσει το πρήξιμο: Η εφαρμογή ελαφρών κινήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κίνησης του λεμφικού υγρού, η οποία μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τη φλεγμονή.
-Να ελαχιστοποιήσει τις ρυτίδες: Μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι το gua sha μπορεί να βελτιώσει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές σμιλεύοντας το πρόσωπο.

Για να χρησιμοποιήσετε το gua sha, απλά ολισθήστε ένα από τα εργαλεία στις λείες άκρες του δέρματος ασκώντας απαλή πίεση καθώς προχωράτε. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα στην περιοχή πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να το βοηθήσετε να γλιστρήσει πιο ομαλά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να δεχθούν το gua sha. Εάν έχετε προβλήματα με το κυκλοφορικό σας ή έχετε διαβήτη, ενημερώστε τον θεραπευτή σας πριν ξεκινήσει η συνεδρία έτσι ώστε να προσαρμόσει ανάλογα την πίεση.

Περισσότερα για τη μέθοδο Gua Sha δείτε ΕΔΩ

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ