Σεμινάριο: Τενοντίτιδες και ολιστική προσέγγιση

Σεμινάριο: Τενοντίτιδες και ολιστική προσέγγιση

75.00 

Τενοντίτιδα ή Τενοντοπάθεια

Η χρόνια παθολογία ενός τένοντα ή η τενοντοπάθεια είναι μία ιδιαίτερη διαδεδομένη μυοσκελετική κατάσταση που επηρεάζει αμφότερους αθλητές και μη. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών παρουσιάζουν προβλήματα τενόντων ποικίλου βαθμού πόνου, ευερεθιστότητας και ανικανότητα λειτουργίας. Οι πιο συχνά επηρεαζόμενοι τένοντες είναι ο αχίλλειος τένοντας, το μυοτενόντιο πέταλο (στροφείς του ώμου), ο επιγονατιδικός τένοντας και οι εκτείνοντες του αγκώνα. Αρκετός κόσμος υποφέρει από κάποιο από τα παραπάνω, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργικότητά του στη καθημερινότητα. Στο σεμινάριο θα διαχωρίσουμε τις δύο έννοιες αλλά και θα αναδείξουμε εναλλακτικούς τρόπους ανακούφισης των παραπάνω αρθρώσεων.

Ύλη σεμιναρίου:

-Ανατομία και δομή τενόντων
-Τενοντίτιδα-Τενοντοπάθεια-Νεότερα δεδομένα
-Τενοντοπάθεια αχίλλειου τένοντα, επιγονατίδας, αγκώνα και ώμου
-Ορισμός και κλασσικό πρωτόκολλο θεραπείας
-Εναλακτικοί τρόποι ανακούφισης με:

 • Μάλαξη, διατάσεις και ασκήσεις
 • Βεντούζες
 • Guasha
 • Ρεφλεξολογία
 • Πιεσοθεραπεία στα trigger points
 • Μαγνήτες
 • Βελονιστικά σημεία

Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν Ειδικοί Υγείας, Φυσικοθεραπευτές, Ειδικοί Μάλαξης, Εναλλακτικοί Θεραπευτές αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το πλήθος των τεχνικών που θα διδαχθούν έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους ή τους οικείους τους. Δεν είναι υποχρεωτική καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία διότι θα δοθούν πληροφορίες ανατομίας για τις τενοντίτιδες με απλούς και κατανοητούς όρους.

Τί χρειάζεται να φέρω

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να φέρουν κάτι μαζί τους εκτός από ένα σημειωματάριο και ένα στυλό, για τις επιπλέον λεκτικές πληροφορίες εκτός ύλης.

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες

Θα δοθούν έντυπες σημειώσεις και Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Συνολικό κόστος σεμιναρίου: 75 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)

Πατήστε ΚΡΑΤΗΣΗ (πράσινο κουμπί) για να κλείσετε θέση. Για διευκρινίσεις ή για άλλη πληροφορία, παρακαλώ, συμπληρώστε την φόρμα στο κάτω μέρος της σελίδας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Εισηγητής
Φυσικοθεραπεύτρια - Ρεφλεξολόγος
Κράτηση - Προεγγραφή
75.00 
Χάρτης
Φόρμα επικοινωνίας


  Event Details
  Κράτηση - Προεγγραφή

  75.00 

  ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

  Χάρτης
  ΠΡΟΣΕΧΩΣ