Σεμινάριο *Διατροφή* με Βεβαίωση Παρακολούθησης

Σεμινάριο *Διατροφή* με Βεβαίωση Παρακολούθησης

Η διατροφή είναι η κυριότερη πηγή λήψης στοιχείων για τον οργανισμό. Η προσαρμοσμένη διατροφή στα μέτρα και τα σταθμά του κάθε οργανισμού είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία. Για να κατανοήσουμε τις διατροφικές ανάγκες μας ή των άλλων, θα πρέπει να γνωρίζουμε μια σειρά από πολύ σημαντικές πληροφορίες.
Στο σεμινάριο Διατροφής, θα γνωρίσουμε όλη την απαραίτητη γκάμα στοιχείων για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Θα αναλυθούν διατροφικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας, ακόμη και τη γονιμότητά μας. Θα σταθούμε στις σύγχρονες τάσεις διατροφής, αλλά και σε σύνδρομα ή νόσους γύρω από το φαγητό. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:

 

Θέματα Σεμιναρίου Διατροφής

1. Επεξήγηση και κλινική σημασία εργαστηριακών εξετάσεων
Οι εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του θεραπευτή, ο οποίος θα μπορέσει να εντοπίσει έγκαιρα προδιαθεσικούς παράγοντες και θα του επιτρέψει να κάνει διάγνωση σε πρώιμο στάδιο και να προχωρήσει στη θεραπεία ή να συστήσει «προληπτικές στρατηγικές» για την υγεία μας.

2. Διαβάζοντας το σώμα
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποκαλύπτουν την εσωτερική μας φύση. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζική ιατρική, το σώμα δίνει πολύτιμα στοιχεία για την υγεία αλλά και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Η παρουσίαση αυτή, θα σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, τη στάση του σώματος και την υφή της επιδερμίδας σας. Μαθαίνοντας να διαβάζετε το σώμα σας, θα μπορείτε να αναγνωρίζετε τα αδύνατα σημεία σας, ώστε να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν το έχετε ανάγκη, αλλά και να αναπτύξετε και να χρησιμοποιείτε δημιουργικά τις ικανότητές σας. Περιέχονται προτάσεις διατροφής και απλές ασκήσεις για υγεία και ευεξία.

3. Συμπληρώματα διατροφής
Σχεδόν καθημερινά ακούμε πως οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα αντιοξειδωτικά, τα ωμέγα λιπαρά, αλλά και άλλες θρεπτικές ουσίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Ποια είναι όμως η αποστολή τους και ποιες συγκεκριμένες δυσλειτουργίες ή ασθένειες μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας η ανεπάρκεια τους; Λαμβάνουμε αρκετές ποσότητες από τις ουσίες αυτές με τη διατροφή μας, και αν ναι, μπορεί ο οργανισμός μας να τις αξιοποιεί πάντα; Κατά πόσο συντελεί στην αξιοποίηση τους ο τρόπος της ζωής που κάνουμε και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε; Είναι δυνατόν να υπάρξει έλλειψη των θρεπτικών αυτών ουσιών, όταν καταναλώνουμε ποικιλία τροφίμων και στις σωστές ποσότητες; Και ποιες είναι αυτές; Μπορούμε με τα συμπληρώματα διατροφής να προλάβουμε την εμφάνιση ή την εξέλιξη ορισμένων ασθενειών ή ακόμη και να τις θεραπεύσουμε; Είναι δυνατόν να επιβραδύνουμε το γήρας και να αυξήσουμε το προσδόκιμο της ζωής μας;

4. Γονιμότητα με φυσικό τρόπο
Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας αυξάνονται συνεχώς. Αυτό οφείλεται κατά ένα βαθμό στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, στην κακή διατροφή, τη συσσώρευση οξειδωτικών παραγόντων, στην έλλειψη ύπνου και άθλησης και στο εξαντλητικό άγχος που κυριαρχούν στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις κάποιες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη γονιμότητα, την υγεία και την ευεξία ενός ζευγαριού. Θα μάθετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες ακόμα και για παράγοντες επιρροής που δεν έχουν εξετασθεί διεξοδικά από τη σύγχρονη ιατρική, όπως για παράδειγμα οι ελλείψεις διαφόρων ιχνοστοιχείων και βιταμινών, ο ρόλος των αντιοξειδωτικών, η μακροχρόνια κατανάλωση καφέ, αλκοόλ ή τσιγάρου, οι ακραίες διακυμάνσεις του σωματικού βάρους, η ψυχολογία της γυναίκας, καθώς και το σωματικό και ψυχολογικό στρες. Θα ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τους βλαπτικούς παράγοντες και να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όλες τις εναλλακτικές και φυσικές μεθόδους.

5. Σύνδρομο ενεργειακής κόπωσης

6. Αλκαλική διατροφή, διαλειμματική νηστεία, ορθομοριακή διατροφή

7.Η ψυχολογία της διατροφής, υπερφαγία, βουλιμία, ανορεξία

8. Αποτοξίνωση ήπατος & χολής

 

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο Διατροφής δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προϋπόθεση. Το σεμινάριο Διατροφής μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται γι’ αυτόν τον τομέα, ανεξαιρέτου πρότερης εμπειρίας στο αντικείμενο, καθότι η εισήγηση θα γίνει με κατανοητή φρασεολογία και απλούς όρους. Για τους σχετικούς με το χώρο της διατροφής, είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν το κομμάτι αυτό. Εξαιρετικά χρήσιμο είναι όμως και για τους επαγγελματίες του χώρου, Διαιτολόγους, Διατροφολόγους κλπ, διότι σε βάθος χρόνου θα τους προσφέρει διεύρυνση του πελατολογίου τους.

 

Τι χρειάζεται να φέρω

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να φέρουν κάτι μαζί τους εκτός από ένα σημειωματάριο και ένα στυλό, για τις επιπλέον λεκτικές πληροφορίες εκτός ύλης.

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Θα δοθούν έντυπες σημειώσεις και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 9 Μαΐου – Κυριακή 10 Μαΐου 2020  (10:00μμ-15:00μμ)
Προεγγραφή-κράτηση θέσης: 30 ευρώ (αφαιρείται)
Συνολικό κόστος: 180 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)

Εισηγητής
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας, με πολυετή πείρα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας με ερευνητική εργασία σχετικά με τα επίπεδα λεπτίνης σε παχύσαρκους και λιπόσαρκους, και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα διπλωματικής διατριβής «Επίδραση της λαπαροσκοπικής επιμήκους γαστρεκτομής, στο διατροφικό προφίλ και στη θρέψη του ασθενούς». Στη δημόσια υπεράσπιση της διδακτορικής της διατριβής η επταμελής εξεταστική επιτροπή εισηγήθηκε την απονομή του διδακτορικού διπλώματος με Άριστα.
Κράτηση - Προεγγραφή
30.00 
Χάρτης
Φόρμα επικοινωνίας


Event Details
 • Ημέρες
  Ώρες
  Λεπτά
  Δευτερόλεπτα
 • Διάρκεια Εκπαίδευσης
  1 Σεμινάριο : 9 ΜΑΐΟΥ-10 ΜΑΐΟΥ
 • Προεγγραφή - Κράτηση
  30 € (αφαιρείται)
 • Κόστος Σεμιναρίου
  180 €/σεμινάριο
 • Ημερομηνία / Ώρα
  09/05/2020 10:00μμ - 15:00μμ
 • Αίθουσα
 • Τηλέφωνο
  2316 016 726
 • Email
  info@olistiki.gr
 • Διαθέσιμες Θέσεις
  30 Θέσεις
Κράτηση - Προεγγραφή

30.00 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Χάρτης
ΠΡΟΣΕΧΩΣ