Σεμινάριο Βεντούζες σώματος – Gua sha προσώπου – ΑΘΗΝΑ

Σεμινάριο Βεντούζες σώματος – Gua sha προσώπου – ΑΘΗΝΑ

Στο σεμινάριο βεντούζες σώματος – Gua sha προσώπου θα δείξουμε αυτές τις 2 παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Βεντούζες σώματος
Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία μορφή εναλλακτικής ιατρικής κατά την οποία τοποθετούνται ειδικά κύπελλα στο δέρμα για λίγα λεπτά για να δημιουργηθεί αναρρόφηση. Η θεραπεία με βεντούζες μπορεί να ήρθε δυναμικά στις μέρες μας, αλλά δεν είναι καινούργια. Χρονολογείται από τους αρχαίους αιγυπτιακούς, κινεζικούς και μεσανατολικούς πολιτισμούς. Ένα από τα παλαιότερα ιατρικά εγχειρίδια στον κόσμο, ο Πάπυρος Ebers, περιγράφει πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τη θεραπεία με βεντούζες από το 1.550 π.Χ.
Οι άνθρωποι κάνουν βεντούζες για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του πόνου, της φλεγμονής, της ροής του αίματος, της χαλάρωσης και της ευεξίας, καθώς και ως ένα είδος μασάζ βαθιών ιστών.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις βεντούζες με φωτιά και τις βεντούζες με ειδικό πιστόλι αναρρόφησης (κενό αέρος) και σιλικόνης. Θα δούμε πώς μπορούμε να δράσουμε με ειδικά πρωτόκολλα, σε μυοσκελετικά προβλήματα, για αποσυμφόρηση εντάσεων στον αυχένα, την πλάτη, την μέση και σε άλλα σημεία του σώματος, αλλα και για κρυολογήματα κλπ.

 • Σημειώσεις για τις βεντούζες, την ιστορία, την εξέλιξη, τους τρόπους, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις κτλ.
 • Τεχνικές αποσυμφόρησης εντάσεων σε αυχένα, πλάτη και μέση
 • Θα δοθούν ειδικά σημεία παθήσεων που με τη βοήθεια βεντουζών, έχουμε ευεργετικά αποτελέσματα
 • Πρακτική εφαρμογή των τεχνικών και των πρωτοκόλλων με γυάλινες βεντούζες (φωτιάς) και σιλικόνης
Gua Sha προσώπου

Η τεχνική Gua Sha προσώπου αποσκοπεί στο καθαρισμό, αναζωογόνηση, ανόρθωση και την λείανση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Γενικά:
Απομακρύνει τις τοξίνες και τονώνει τους ιστούς βοηθώντας την σωστή κυκλοφορία του αίματος.
Συντελεί στην ανόρθωση των χαρακτηριστικών του προσώπου
Προάγει την μείωση των μαύρων κύκλων και λεπτών γραμμών.
Φρεσκάρει και κάνει το δέρμα πιο λαμπερό.
Ευνοεί την λείανση των ρυτίδων και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.
Μειώνει την ακμή και τις ουλές.
Επιφέρει ενυδάτωση, αιμάτωση και απομάκρυνση των τοξινών.
Στο σεμινάριο για γίνει πρακτική εφαρμογή Gua sha προσώπου

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο βεντούζες σώματος- Guasha προσώπου αφορά όλους όσους θέλουν να μάθουν τους χειρισμούς με τις βεντούζες, το guasha και τα οφέλη τους. Δύο απλές αλλά πολύ αποδοτικές τεχνικές που άντεξαν στους αιώνες. Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία ή γνώση.

Τι χρειάζεται να φέρω

Καλό θα ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν βεντούζες, καθώς γίνονται όχι μόνο στην πλάτη αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ο ίδιος την αίσθηση της βεντούζας επάνω στο δέρμα, για να κατανοήσει περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο θα την τοποθετεί στους άλλους. Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πρακτική, θα χρειαστούν να φέρουν 2 πετσέτες προσώπου και προαιρετικά παντόφλες. Επίσης η πρακτική του guasha, και για όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν, γίνεται σε πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ.

Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες

Θα δοθούν έντυπες σημειώσεις και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 

Θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς σε βεντούζες (γυάλινες, αναρρόφησης, λάδια, λαβίδες και εργαλεία gua-sha. Όλα μας τα είδη θα τα βρείτε και στο ESHOP μας.

Πατήστε ΚΡΑΤΗΣΗ (πράσινο κουμπί) για να κλείσετε θέση. Για διευκρινίσεις ή για άλλη πληροφορία, παρακαλώ, συμπληρώστε την φόρμα στο κάτω μέρος της σελίδας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Εισηγητής
Ρεφλεξολόγος - Εκπαιδευτής ρεφλεξολογίας
Κράτηση - Προεγγραφή
20.00 
Χάρτης
Φόρμα επικοινωνίας


  Event Details
  Κράτηση - Προεγγραφή

  20.00 

  ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

  Χάρτης
  ΠΡΟΣΕΧΩΣ