Εκπαίδευση Trager Physical Therapy (προσέγγιση τράγκερ) – ΑΘΗΝΑ

Εκπαίδευση Trager Physical Therapy (προσέγγιση τράγκερ) – ΑΘΗΝΑ

20.00 
Τι είναι η προσέγγιση Trager
Η  μέθοδος Τράγκερ αποτελείται από απαλές ρυθμικές κινήσεις που βοηθούν στην βαθιά χαλάρωση , την βελτίωση της κινητικότητας του σώματος , την ανακούφιση από χρόνιους πόνους . Απαλλάσσει το σώμα από περιτή ένταση και σφίξιμο του μυϊκού συστήματος . Είναι από τις λίγες θεραπευτικές μεθόδους που ο θεραπευμένος που δέχεται μασάζ φοράει τα ρούχα του. Με την μέθοδο Τράγκερ επιτυγχάνεται κατά μεγάλο ποσοστό η απαλλαγή από βαθιά ριζωμένα φυσικά και ψυχικά τραύματα .
Ως τεχνική μασάζ πήρε το όνομα της από τον ιατρό Μίλτον Τράγκερ και ως βάση υιοθετεί τη σχέση της φυσικής δομής με το υποσυνείδητο . Με την μέθοδο Τράγκερ μπορούμε να ανακουφίσουμε το σώμα μας από ενοχλήσεις και πόνους και ταυτόχρονα να εμπλουτίσουμε το υποσυνείδητο μας με θεραπευτικές εμπειρίες που θα αυξήσουν την ενεργητικότητα μας αλλά και τη φυσική μας κατάσταση.

Γιατί σε εμάς

Γιατί η σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από δύο πιστοποιημένους φορείς εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Εξωτερικό:

 • 𝘼𝘾𝙏𝘼 (τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) σύμφωνα με το πρότυπο 𝙌𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙏𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙇𝙖𝙗𝙚𝙡
 • 𝙄𝙋𝙃𝙈 (𝙄𝙣𝙩𝙚𝙧𝙣𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙋𝙧𝙖𝙘𝙩𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣𝙚𝙧𝙨 𝙤𝙛 𝙃𝙤𝙡𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙈𝙚𝙙𝙞𝙘𝙞𝙣𝙚) Διεθνές Συμβούλιο Διαπίστευσης Εναλλακτικών Θεραπευτών

Πώς λειτουργεί το Τράγκερ μασάζ

Πώς λειτουργεί;

Σύμφωνα με τη μέθοδο Trager, ο χρόνιος πόνος και οι μυοσκελετικές διαταραχές είναι συμπτώματα συσσωρευμένης έντασης που μπορεί να προκύψουν από ατύχημα, λανθασμένη στάση, φοβία, συναισθηματικό μπλοκάρισμα και καθημερινό στρες. Σε μια συνεδρία Trager 60-90 λεπτών, ο πελάτης είναι ξαπλωμένος σε ένα άνετο κρεβάτι μασάζ, φορώντας άνετα ρούχα. Ο θεραπευτής, με απαλούς χειρισμούς και ρυθμικά κουνήματα μεταφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης σε όλο το σώμα.

Μετά από μια περίοδο συνεχούς ρυθμικού τινάγματος το σώμα εισέρχεται σε βαθύτερα επίπεδα χαλάρωσης στα οποία μπορεί να διευκολυνθεί να απελευθερώσει βαθιά ριζωμένα ανθυγιεινά μοτίβα έντασης επηρεάζοντας το υποσυνείδητο. Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό «μαθαίνει» αυτά τα ανθυγιεινά μοτίβα (μπλοκαρίσματα) με αποτέλεσμα και το σώμα να απαλλάσσεται από χρόνιες καταστάσεις έντασης και να γίνεται πιο ευέλικτο με λιγότερο πόνο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Trager και μασάζ;

Στη μέθοδο Trager, ο τρόπος που ο θεραπευτής αγγίζει τον πελάτη είναι πιο σημαντικός από την ίδια την τεχνική. Ο θεραπευτής με απαλούς χειρισμούς και ταλαντώσεις σε κάθε σημείο του σώματος, χαλαρώνει όλους τους μύες, χωρίς έντονη πίεση και χωρίς πόνο, χαρίζοντας μια ευχάριστη αίσθηση ηρεμίας και ελαφρότητας. Επειδή αυτή η χαλάρωση και η ανακούφιση γίνονται αβίαστα, ανώδυνα με την κίνηση στο φυσικό ρυθμό του σώματος, χωρίς την έντονη παρέμβαση του θεραπευτή, (είναι σαν να εκπαιδεύεται το σώμα να αυτοθεραπεύεται), τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα έως μόνιμα, καθώς σε αντίθεση με ένα απλό μασάζ.

Τί χρειάζεται να φέρω

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους 2 μεγάλες πετσέτες (μπάνιου) και παντόφλες. Επιπλέον συνιστάται να έχουν μαζί τους άνετα αθλητικά ρούχα για την πρακτική άσκηση, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου.

Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε τεχνικές μασάζ. Οι θεραπευτές που ήδη γνωρίζουν άλλα είδη μάλαξης, μπορούν να εμπλουτίσουν τις συνεδρίες τους, ενσωματώνοντας νέες τεχνικές.

Διάρκεια Εκπαίδευσης: 1 Σαββατοκύριακο, 10 Διδακτικές ώρες

Ημερομηνία και Ώρα: 14/10/2023, 10:00-15:00

Κράτηση Θέσης: 20€ (αφαιρείται)

Συνολικό Κόστος: 180€+ΦΠΑ (160€+ΦΠΑ για εγγραφές έως 30 Σεπτεμβρίου)

*έντυπες σημειώσεις και πιστοποίηση πρακολούθησης

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης “Trager Physical Therapy (προσέγγιση τράγκερ)” από τη σχολή Olistiki.gr

*Φορείς πιστοποίησης:

𝘼𝘾𝙏𝘼 (τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) σύμφωνα με το πρότυπο 𝙌𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙏𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙇𝙖𝙗𝙚𝙡

𝙄𝙋𝙃𝙈 (𝙄𝙣𝙩𝙚𝙧𝙣𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙋𝙧𝙖𝙘𝙩𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣𝙚𝙧𝙨 𝙤𝙛 𝙃𝙤𝙡𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙈𝙚𝙙𝙞𝙘𝙞𝙣𝙚) Διεθνές Συμβούλιο Διαπίστευσης Εναλλακτικών Θεραπευτών…

Κράτηση - Προεγγραφή
20.00 
Χάρτης
Φόρμα επικοινωνίας


  Event Details
  Κράτηση - Προεγγραφή

  20.00 

  ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

  Χάρτης
  ΠΡΟΣΕΧΩΣ