Σημεία και χάρτες Ρεφλεξολογίας

Σημεία και χάρτες Ρεφλεξολογίας

Σημεία και χάρτες Ρεφλεξολογίας

Στη θεωρία της ρεφλεξολογίας, τα σημεία και οι περιοχές στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα όργανα, οστά και συστήματα του σώματος. Οι ασκούμενοι έχουν πρόσβαση σε αυτά τα σημεία στα πόδια και τα χέρια (κάτω, πλευρές και πάνω) και στο αυτί (τόσο μέσα όσο το δάχτυλο μπορεί να φτάσει και έξω) για να επηρεάσουν τα όργανα και τα συστήματα σε ολόκληρο το σώμα.

Για να αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα του σώματος αντιστοιχούν το ένα στο άλλο, οι ρεφλεξολόγοι χρησιμοποιούν “χάρτες” ρεφλεξολογίας. Είναι κατανοητό ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των ρεφλεξολόγων σε όλα τα σημεία. Ωστόσο, υπάρχει γενική συμφωνία σε μεγάλα αντανακλαστικά σημεία.

Ένας ρεφλεξολόγος μπορεί να εκτελέσει μια γενική, ολοκληρωμένη συνεδρία ή μπορεί να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά. Για παράδειγμα, εάν ο χρόνος είναι περιορισμένος και το άτομο πρέπει πραγματικά να χαλαρώσει, ο ρεφλεξολόγος μπορεί να επιλέξει απλώς να εργαστεί στα αυτιά.

Όποια και αν είναι η συγκεκριμένη τεχνική, η θεωρία της ρεφλεξολογίας υποστηρίζει ότι αυτός που την ασκεί εργάζεται για να απελευθερώσει συμφόρηση ή άγχος στο νευρικό σύστημα και να εξισορροπήσει την ενέργεια του σώματος.

Στο άρθρο αυτό υπάρχει ένα καλό παράδειγμα ενός ρεφλεξολογικού χάρτη. Κάθε πόδι αντιπροσωπεύει ένα κατακόρυφο μισό του σώματος:

Το αριστερό πόδι αντιστοιχεί στην αριστερή πλευρά του σώματος και όλα τα όργανα, τις βαλβίδες κ.λπ. που βρίσκονται εκεί. Το δεξί πόδι αντιστοιχεί στη δεξιά πλευρά του σώματος και όλα τα όργανα που βρίσκονται εκεί. Για παράδειγμα, το συκώτι βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματος, και επομένως η αντίστοιχη αντανακλαστική περιοχή βρίσκεται στο δεξί πόδι.

Στη σχολή μας υπάρχει ολοκληρωμένος κύκλος εκπαίδευσης Ρεφλεξολογίας. Εκεί θα μάθετε πολλά μυστικά για τα αντίστοιχα σημεία των οργάνων και τις θέσεις που πρέπει να ασκείται πίεση. Επίσης δίνονται αναλυτικοί χάρτες. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ