Τι είναι το αθλητικό μασάζ και πότε εφαρμόζεται

αθλητικό μασάζ

Το αθλητικό μασάζ είναι μια μορφή μάλαξης ειδικά σχεδιασμένη για τραυματισμούς μαλακών ιστών. Συνήθως εφαρμόζεται σε αθλητές καθώς είναι μια δημοφιλής τεχνική εφαρμογής διαφορετικών τύπων πιέσεων στο σώμα. Αν και γενικά εφαρμόζεται με τη χρήση των χεριών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα μέρη του σώματος, όπως οι αγκώνες, οι βραχίονες, τα γόνατα και ακόμη και τα πόδια. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια συσκευή μασάζ για την αποτελεσματική εφαρμογή της απαιτούμενης πίεσης. Ο γενικός στόχος του μασάζ είναι να προσφέρει χαλάρωση και ευεξία.

Το αθλητικό μασάζ έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία μυοσκελετικών τραυματισμών και πόνου. Είναι επίσης γνωστό ως χειρομάλαξη, καθώς περιλαμβάνει χειροκίνητη εφαρμογή πίεσης για να μαλάξει τους ταλαιπωρημένους μύες. Σε κάποιο βαθμό, περιλαμβάνει επίσης χειρισμό και κινητοποίηση των αρθρώσεων. Εκτός από τη θεραπεία, αυτός ο τύπος μασάζ βοηθά επίσης στην πρόληψη τραυματισμών, στη βελτίωση της απόδοσης των μυών και στην αύξηση της συνολικής αθλητικής απόδοσης.

Το αθλητικό μασάζ μπορεί να ταξινομηθεί ανάλογα με το πότε εκτελείται. Μπορεί να εφαρμοστεί πριν από κάποιο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί εντός μίας ώρας ή στην ανάπαυλα ανάμεσα στον αγώνα. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί για αποκατάσταση κατά τις ημέρες ξεκούρασης.

Πληροφορίες για το αθλητικό μασάζ θα βρείτε ΕΔΩ

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ