Τι είναι ο αισθητικός βελονισμός προσώπου και ποια τα οφέλη

αισθητικός βελονισμός και οφέλη

Ο αισθητικός βελονισμός εφαρμόζεται σε σημεία μεσημβρινών που απορρέουν από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική με σκοπό την τόνωση των μυών και του δέρματος του προσώπου και του σώματος για να βελτιωθεί η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αποχρωματισμός, σακούλες κάτω από τα μάτια και χαλάρωση του δέρματος.

Πώς προέκυψε;

Ο καλλωπισμός μέσω του βελονισμού δεν είναι μια νέα μέθοδος και εφαρμοζόταν από τη δυναστεία των Χαν στην Κίνα. Το ενδιαφέρον για τη βελτίωση της εικόνας του δέρματος περιλάμβανε τόσο τα φυτικά παρασκευάσματα όσο και τα σημεία βελονισμού που βρίσκονταν στο πρόσωπο. Τα κλασικά αρχαία κείμενα αναφέρουν ότι πέρα από την χρήση βελόνων για το σώμα υπήρχαν εννέα τύποι βελόνων για το πρόσωπο. Τα κείμενα εξέταζαν επίσης την επιδερμίδα και την ποιότητα των μαλλιών ως αντανάκλαση της εσωτερικής δυσαρμονίας.

Η δυναστεία των Μινγκ (1368-1644 μ.Χ.) σημείωσε περαιτέρω εξέλιξη με τη δημοσίευση της Materia Medica της Li Shi Zhen, η οποία απαρίθμησε μοναδικές εφαρμογές για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου καθώς και θέματα χροιάς και ρυτίδων. Ο κύλινδρος νεφρίτη λέγεται επίσης ότι έχει αρχίσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το ενδιαφέρον για τη Δυτική Κινεζική Ιατρική πυροδοτήθηκε στη δεκαετία του ’70 και η γνώση των οφελών και του εύρους της θεραπείας συνεχίστηκε να επεκτείνεται. Αυτό περιλαμβάνει πλέον τον τομέα του αισθητικού βελονισμού και της βελτίωσης του προσώπου.

Πώς λειτουργεί; (Πόσες βελόνες χρησιμοποιούνται, πού πηγαίνουν στο πρόσωπο και πόσο βαθιά;)

Ο αισθητικός βελονισμός λειτουργεί με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο πρόσωπο, καθώς και με την τόνωση των κυττάρων για την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου. Όταν το σώμα δημιουργεί κολλαγόνο στις περιοχές των ρυτίδων δίνει το αποτέλεσμα της πλήρωσης τους.

Οι βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού στο πρόσωπο σε βάθος 1mm-5mm ανάλογα με τη θέση. Η χρήση βελονών στο βαθύτερο μέρος της ρυτίδωσης είναι επίσης μια δημοφιλής τεχνική για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στην περιοχή. Ο αριθμός των βελόνων ποικίλει ανάλογα με τις ειδικές περιοχές του ασθενούς και τη συνολική εμφάνιση του δέρματος και μπορεί να κυμαίνεται από 12 έως 100 βελόνες. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στον αισθητικό βελονισμό είναι εξαιρετικά μικρές και μερικές, που ονομάζονται ενδοδερμικές βελόνες, εισάγονται χρησιμοποιώντας λαβίδες.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα οφέλη του αισθητικού βελονισμού είναι η βελτιωμένη κυκλοφορία στο πρόσωπο, η αυξημένη οξυγόνωση των ιστών, η απομάκρυνση των τοξινών και η χαλάρωση των μυών. Ο βελονισμός βοηθά επίσης στην εμπλοκή του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος που έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.  Άλλες καταστάσεις που βελτιώνονται συνήθως είναι η ροδόχρου ακμή, το ξηρό δέρμα, η ακμή, οι ουλές και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Πληροφορίες θα την εκπαίδευση στον Αισθητικό Βελονισμό θα βρείτε ΕΔΩ

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ