Τι είναι η πρακτική Sujok – Χάρτης σημείων

Η πρακτική Sujok αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Park Jae Woo. Το Sujok είναι μια κορεατική λέξη όπου το ‘su’ σημαίνει το χέρι και το ‘jok’ σημαίνει πόδι και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα άκρα μας.

Αυτή η πρακτική βοηθά σε προβλήματα όπως πονοκέφαλος, ημικρανία, ίλιγγος, υπέρταση, βρογχίτιδα, γαστρικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, πόνοι σε πλάτη, μέση, αυχένα κτλ.

Μέσω αυτής της πρακτικής, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει οποιοδήποτε πρόβλημα πολύ εύκολα. Μπορεί κανείς να βοηθήσει στο πρόβλημα πιέζοντας τα αντανακλαστικά σημεία και εφαρμόζοντας πίεση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πόνοι μυοσκελετικοί και Sujok

Εξαιρετικά αποτελέσματα έχει η πρακτική σε μυοσκελετικούς πόνους σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος.

Στην καθημερινότητά μας, είναι πολύ πιθανό να ενσωματώσουμε εν αγνοία μας ορισμένες συνήθειες που δεν είναι κατάλληλες για το σώμα. Αυτό περιλαμβάνει λανθασμένες στάσεις, κινήσεις που προκαλούν πόνους, μετατοπίσεις, κλπ. Στην ιδανική περίπτωση, η εφαρμογή της κατάλληλης εργονομίας πρέπει να είναι η λύση αυτών των προβλημάτων. Με την πρακτική sujok μπορούμε εύκολα, μόνοι μας, να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους.

Που βρίσκουμε τα αντανακλαστικά σημεία;

Αντίχειρας

Αντιπροσωπεύει το κεφάλι και το λαιμό. Έχει μόνο δύο τμήματα. Η ονυχοφόρο φάλαγγα αντιπροσωπεύει το κεφάλι και η εγγύς φάλαγγα αντιπροσωπεύει το λαιμό.

Δείκτης και μικρό δάκτυλο

Αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα το αριστερό και το δεξί χέρι. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος αυτών των δακτύλων, τα τρία τμήματα αντιπροσωπεύουν τον άνω βραχίονα, τον κάτω βραχίονα και την παλάμη.

Μεσαία δάκτυλα

Αντιπροσωπεύουν το δεξιό και το αριστερό πόδι αντίστοιχα. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος αυτών των δακτύλων, τα τρία τμήματα αντιπροσωπεύουν το μηρό, την κνήμη και το πέλμα.

Παλάμη (κάτω από τον αντίχειρα)

Αντιπροσωπεύει το διάφραγμα, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Παλάμη

Αντιπροσωπεύει τον κορμό, ενώ το πάνω μέρος του χεριού αντιστοιχεί στην πλάτη.

Στην σχολή της Ολιστικής υπάρχει τμήμα εκπαίδευση στο Sujok. Πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

 

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ