Τι ακριβώς είναι η αστρική προβολή;

Τι ακριβώς είναι η αστρική προβολή;

Τι ακριβώς είναι η αστρική προβολή;

Τι είναι άραγε η αστρική προβολή; Δημιούργημα της φαντασίας, παιχνίδι του εγκεφάλου ή μία εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας;
Ένα ερώτημα που απασχολεί όχι μόνο εκείνους που έχουν αστρική προβολή (εκούσια ή ακούσια), αλλά και όλους τους άλλους που προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει με τη συνείδηση και το νου.
Τι είναι η αστρική προβολή?
Η αστρική προβολή, είναι μία “εξωσωματική εμπειρία”. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το μη φυσικό μας Με λίγα λόγια, είναι ο αποχωρισμός της συνείδησης του ατόμου από το φυσικό σώμα χρησιμοποιώντας ένα άλλο σώμα που διαθέτει σώμα, η “συνείδηση”, η “ψυχή” κατά άλλους, αποχωρίζεται από το υλικό σώμα μας.

Μας προσφέρει κάτι η αστρική προβολή;

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η αστρική προβολή, είναι ο αναπτυγμένος τρόπος αντίληψης της ζωής μας. Δεν την βλέπουμε πλέον απλώς σαν ένα υλικό κόσμο, απλώς ένα υλικό σώμα, και ούτω καθεξής. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αν αναλογιστεί κανείς τον υλιστικό κόσμο που έχουμε στη σημερινή εποχή.
Επίσης, μας βοηθάει να εξετάζουμε με διαφορετική προοπτική τα προσωπικά μας προβλήματα. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός να αναλογιζόμαστε τι κάνουμε στη ζωή μας και τα προβλήματα που έχουμε. Όταν, όμως βλέπουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα και αυτή η ζωή είναι κάτι προσωρινό, τότε αρχίζουμε να έχουμε περισσότερη ισορροπία, αισιοδοξία, και να αποκτούμε γνώση για όλους τους παράγοντες.
Και υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι μερικές φορές μας βοηθάει να αποκτούμε μεγαλύτερη αυτογνωσία

Μπορεί να συμβεί στον καθένα η αστρική προβολή;

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

Η πρώτη – η οποία είναι και η πιο συνήθης κατηγορία- είναι η αυθόρμητη εξωσωματική εμπειρία, αυτή που συμβαίνει φυσικά, στον καθένα από εμάς χωρίς καμία δική μας συμμετοχή.

Ο δεύτερος τύπος είναι η υπό πίεση εξωσωματική εμπειρία. Σε αυτό τον τύπο ανήκουν οι περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται σε αναισθησία σε ένα χειρουργείο ή είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή κάποιου είδους κατάσταση κοντά στο θάνατο, οπότε και είχαν ως αποτέλεσμα τις εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Και το άτομο τις αποκτά λόγω αυτών των συνθηκών.

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή όπου το άτομο εθελοντικά έχει εξωσωματική εμπειρία.
Και οι τρεις αυτοί τύποι είναι πιθανοί. Η βασική ιδέα είναι να αναπτύξει κάποιος την ικανότητα για να το κάνει. Αλλά γνωρίζουμε και πολλούς ανθρώπους που τις είχαν αυθόρμητα, χωρίς να έχουν προσπαθήσει να κάνουν οτιδήποτε.

Κι αν δεν μπορώ να επιστρέψω πίσω στο σώμα μου;

Κυκλοφορούν κάποιοι μύθοι σχετικά με την μη ικανότητα του ατόμου να επανέλθει στο φυσικό σώμα, ότι θα «κολλήσει» εκεί για πάντα. Ή ότι μία αρνητική πνευματική οντότητα θα αποκτήσει τον έλεγχο του φυσικού σώματος.
Αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτά είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν. Στη διεθνή Ακαδημία συνείδησης που ιδρύθηκε το 2000 και η έδρα της είναι στην Πορτογαλία δεν έχουν αναφερθεί τέτοιου είδους προβλήματα ανάμεσα στους εθελοντές και τους διδάσκοντες. Οπότε θεωρούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλής.

Άρθρο: Σία Νικολαΐδου – Σύμβουλος Εναλλακτικών-Ψυχικών ερευνών

Τα σεμινάρια της κ. Νικολαΐδου μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

Εκπαίδευση στην Αστρική Προβολή

https://olistiki.gr/event/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%ad%ce%bd%ce%ba-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b9-feng-shui/

Κοινοποίηση σε