Τενοντίτιδα: συμπτώματα και θεραπεία

Τενοντίτιδα: συμπτώματα και θεραπεία

Τενοντίτιδα: συμπτώματα και θεραπεία.

Η τενοντίτιδα είναι η φλεγμονή ενός τένοντα. Συμβαίνει όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί υπερβολικά ή τραυματίζει έναν τένοντα, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του αθλητισμού. Συνήθως συνδέεται με έναν οξύ τραυματισμό με φλεγμονή. Επηρεάζει τον αγκώνα, τον καρπό, τα δάχτυλα, το μηρό, τον ώμο και άλλα μέρη του σώματος.

Η τενοντίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνή στους ενήλικες που αθλούνται πολύ. Οι ηλικιωμένοι είναι επίσης ευαίσθητοι, επειδή οι τένοντες τείνουν να χάνουν την ελαστικότητά τους και γίνονται πιο αδύναμοι με την ηλικία. Η τενοντοπάθεια έχει παρόμοια συμπτώματα, αλλά είναι μια χρόνια, ή μακροχρόνια κατάσταση, και είναι εκφυλιστική.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν ο τένοντας προσκολλάται σε ένα οστό. Περιλαμβάνουν συνήθως:

-πόνος που επιδεινώνεται κατά την κίνηση
-μια αίσθηση ότι ο τένοντας τρίβεται καθώς κινείται
-πρήξιμο, θερμότητα και ερυθρότητα
-ένα ένα εξόγκωμα μπορεί να αναπτυχθεί κατά μήκος του τένοντα
-Εάν υπάρχει ρήξη, ένα κενό μπορεί να γίνει αισθητό στη γραμμή του τένοντα και η κίνηση θα είναι δύσκολη.

Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες ή μήνες.

Η θεραπεία στοχεύει στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση της φλεγμονής. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ακόλουθα θα είναι αρκετά:

-ανάπαυση της άρθρωσης
-ζεστή και κρύα θεραπεία
-αναλγητικά όπως η ιβουπροφαίνη, διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή
-νάρθηκας της προσβεβλημένης άρθρωσης
-φυσικές/εναλλακτικές μέθοδοι

Τενοντίτιδα: συμπτώματα και θεραπεία μέσω εναλλακτικών τεχνικών

Ένας πολύ καλός παράγοντας που βοηθά στη χαλάρωση και στην ενίσχυση του μηχανισμού αυτοΐασης του οργανισμού είναι η ρεφλεξολογία. Το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να γίνεται παράλληλα και με άλλες μεθόδους θεραπείας. Επίσης η ρεφλεξολογία καθότι γίνεται σε αντανακλαστικά σημεία, δηλαδή δουλεύει απομακρυσμένα, δεν καταπονεί σε καμία περίπτωση το σημείο που υποφέρει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρεφλεξολογία δείτε εδώ. Για να δοκιμάσετε μία συνεδρία ρεφλεξολογίας δείτε εδώ.

Κοινοποίηση σε