Τα σημαντικά οφέλη του μασάζ για την υγεία

σημαντικά οφέλη του μασάζ

Τα σημαντικά οφέλη του μασάζ για την υγεία είναι πολλά. Το μασάζ είναι ένας κύριος τρόπος χαλάρωσης του ανθρωπίνου σώματος που επιλέγεται όλο και συχνότερα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το μασάζ θεωρείται γενικά μέρος της συμπληρωματικής αλλά και της ολοκληρωμένης ιατρικής. Προσφέρεται όλο και περισσότερο μαζί με την τυπική θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ιατρικών καταστάσεων και καταστάσεων. Μελέτες για τα οφέλη του μασάζ δείχνουν ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση του στρες, του πόνου και της έντασης των μυών. Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη του μασάζ, ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι το μασάζ μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για:

Ανησυχία
Πεπτικές διαταραχές
Ινομυαλγία
Πονοκέφαλοι
Αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος
Στρες και κατάθλιψη
Αθλητικοί τραυματισμοί
Πόνοι στις αρθρώσεις

Αυτή η μορφή θεραπείας περιλαμβάνει πρακτικές τεχνικές για την αύξηση της κυκλοφορίας, την ανακούφιση της έντασης, τη μείωση του στρες, την ανακούφιση από το άγχος, τη βελτίωση του ύπνου και την προώθηση της χαλάρωσης σε ολόκληρο το σώμα, καθώς και πολλά άλλα οφέλη. Οι περιοχές μαλακού ιστού του σώματος περιλαμβάνουν τους μύες, τους τένοντες, τον συνδετικό ιστό κ.λ.π. Εάν κάποιος είναι τεταμένος και έχει ανάγκη από απελευθέρωση, ή έχει τραυματιστεί και έχει εκτεταμένη βλάβη των μυών και / ή του νευρικού ιστού που μαστίζει το σώμα του, αξίζιε να δοκιμάσει μια θεραπεία μασάζ. Τα επιπλέον σημαντικά οφέλη του μασάζ είναι:

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης 

Τακτικές συνεδρίες θεραπείας μασάζ έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι ένα συνεπές πρόγραμμα μασάζ μπορεί να μειώσει τόσο τη συστολική (ανώτερο αριθμό) όσο και τη διαστολική (χαμηλότερος αριθμός) αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα. Με τη σειρά τους, τα χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή / και νεφρικής ανεπάρκειας, καθώς και πολλά άλλα θέματα υγείας.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν πόνο στην πλάτη, το λαιμό και τους μυς. Ωστόσο, η κύρια αιτία αυτού του πόνου είναι αποτέλεσμα της κακής στάσης του σώματος. Στην πραγματικότητα, ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα λόγος για χαμένες εργάσιμες ημέρες και η δεύτερη πιο κοινή αιτία αναπηρίας, είναι συχνά το αποτέλεσμα λανθασμένης ή κακής στάσης του σώματος ενώ στέκεστε ή / και κάθεστε. Επιπλέον, το υπερβολικό βάρος, η κακή στάση του σώματος και οι επαναλαμβανόμενες ή υπερβολικές κινήσεις μπορούν επίσης να συμβάλουν στην πίεση στην πλάτη και σε άλλες πιθανές προβληματικές περιοχές.

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος

Οι τακτικές συνεδρίες μασάζ παρέχουν πολλά οφέλη στο ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα στρες είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και τραυματισμούς. Όταν το άγχος συνδυάζεται με διαταραχές του ύπνου και κακή διατροφή, η επίδραση κατευθύνεται στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Η ικανότητά του να προστατεύεται φυσικά από λοιμώξεις, παθογόνα και βακτήρια μειώνεται σημαντικά. Μερικοί μπορεί να αναρωτιούνται πώς η θεραπεία μασάζ ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τακτικές συνεδρίες μασάζ όχι μόνο συμβάλλουν στη μείωση του στρες, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την κυτταροτοξική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος (επίπεδο δραστηριότητας των φυσικών «δολοφονικών κυττάρων» του σώματος) και ενισχύει την ικανότητα του σώματος να παρέχει τροφή.

Επιπλέον, η θεραπεία μασάζ μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης. Όπως και η τακτική άσκηση μπορεί να διατηρηθεί το σώμα συντονισμένο, η τακτική θεραπεία μασάζ μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και ανθεκτικό.

Πέρα από τα σημαντικά οφέλη του μασάζ για την υγεία για συγκεκριμένες παθήσεις ή ασθένειες, μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν το μασάζ, επειδή συχνά δημιουργεί συναισθήματα φροντίδας, άνεσης και σύνδεσης.

Στη σχολή μας τρέχουν σεμινάρια που αφορούν διάφορα είδη μασάζ όπως Σουηδικό μασάζ, Αθλητικό μασάζ, Λεμφικό μασάζ και άλλα. Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ