Τί είναι ο ηλεκτροβελονισμός;

Τί είναι ο ηλεκτροβελονισμός;

Τι είναι ο ηλεκτροβελονισμός;
Ο ηλεκτροβελονισμός είναι η διέγερση των σημείων βελονισμού με ηλεκτρικό ρεύμα, χρησιμοποιώντας βελόνες ή μία ειδική πένα. Ο θεραπευτικός στόχος είναι η προώθηση της κυκλοφορίας του Qi και η τόνωση της επούλωσης. Από τη σκοπιά της δυτικής ιατρικής, ο ηλεκτροβελονισμός λειτουργεί διεγείροντας τους μυς, τα νεύρα, την κυκλοφορία των βασικών ουσιών, την παροχή θρεπτικών ουσιών σε κατεστραμμένους ιστούς και αφαιρώντας τις φλεγμονώδεις χημικές ουσίες.

Πώς διαφέρει από τον χειροκίνητο βελονισμό; Με τον χειροκίνητο βελονισμό, η διέγερση είναι σύντομη και διαλείπουσα, είναι δυνατή μόνο χαμηλή συχνότητα και ο ισχυρός χειρισμός κινδυνεύει να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρο-βελονισμό, ο ασθενής μπορεί να λάβει συνεχή διέγερση για τη διάρκεια της θεραπείας και η συχνότητα της διέγερσης μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερη.

Τα αποτελέσματα του ηλεκτρο-βελονισμού, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι ταχύτερα και μεγαλύτερα από το χειροκίνητο βελονισμό και ο ηλεκτρο-βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην παραδοσιακή θεραπεία – οξεία και χρόνια.

Στη σχολή μας υπάρχει ετήσιος κύκλος ηλεκροβελονισμού και θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

Κοινοποίηση σε