Σπόροι και ανακούφιση πόνων

Σπόροι και ανακούφιση πόνων

Σπόροι και ανακούφιση πόνων

Ο μυϊκός πόνος αποτελεί μια συνηθισμένη ενόχληση. Μπορεί να προκύψει λόγω μιας δύσκολης καθημερινότητας ή λόγω σωματικής καταπόνησης. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν μυϊκή ένταση και τον πόνο. Μεταξύ αυτών είναι η κακή στάση του σώματος, η υπερβολική σωματική δραστηριότητα και το υπερβολικό άγχος. Όταν πονάμε, συνήθως λαμβάνουμε παυσίπονα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Ωστόσο έχει αποδειχτεί ότι η λήψη μεγάλων ποσοτήτων παυσίπονων κάνει κακό. Η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να έχει δυσμενή αποτελέσματα και να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που έχουν την ίδια παυσίπονη δράση χωρίς τις παρενέργειες. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε τα σακουλάκια με σπόρους. Τα σακουλάκια με σπόρους είναι πολύ δημοφιλή για την ικανότητά τους να ανακουφίζουν από τον πόνο. Η θεραπεία αυτή είναι 100% οικολογική και φυσική και μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που ήδη έχουμε και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Τα υφασμάτινα σακουλάκια με σπόρους είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία τους. Είναι μικρά, μαλακά βαμβακερά σακουλάκια που είναι γεμάτα με σπόρους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά διαφορετικά είδη σπόρων σε κρυοθεραπείες και σε θερμοθεραπείες. Μπορούν να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις, στους μυς και σε άλλα μέρη του σώματός σας.

Η κύρια δράση τους είναι η προαγωγή της καλής κυκλοφορίας του αίματος στο σημείο όπου τοποθετούνται. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή μειώνουν τη φλεγμονή και προάγουν μια αίσθηση ανακούφισης. Μειώνουν επίσης τους πονοκεφάλους, τον πυρετό και άλλα προβλήματα που συνδέονται με φλεγμονές. Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και το κορεάτικο sujok, θεωρούν πως οι σπόροι έχουν μια δική τους φυσική ενέργεια που επιδρά ιαματικά στην επαφή με το σώμα.

Ακολουθεί μια λίστα με τους σπόρους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Κάνουν καλό γιατί έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μερικοί από τους σπόρους που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι οι εξής:

  • Λιναρόσπορος
  • Σιτάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Λεβάντα
  • Κριθάρι
  • Μέντα
  • Ρύζι
  • Σουσάμι
  • Ηλιόσπορος

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σπόρων είναι το μέγεθός τους, χάρη στο οποίο τα σακουλάκια με σπόρους προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα έτοιμα για χρήση. Σπόροι και ανακούφιση πόνων λοιπόν υπάρχει και είναι γεγονός.

Υπάρχουν όμως και οι επιπλέον πληροφορίες που μπορούν να μας κάνουν ειδικούς στο να χειριζόμαστε τους σπόρους ανάλογα με την πάθηση. Σε σχετικό σεμινάριο θα αναλυθούν όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για να χρησιμοποιήσει σωστά τους σπόρους. Αναλυτικότερα δείτε ΕΔΩ.

 

Κοινοποίηση σε