Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ), το σώμα μας το διατρέχουν 12 κύριοι μεσημβρινοί που σχετίζονται με βασικά μας όργανα. Κάθε μεσημβρινός έχει κάποια κομβικά σημεία που πολλές φορές μπορεί να είναι μπλοκαρισμένα. Στην ΠΚΙ υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να ενεργήσουμε για το ξεμπλοκάρισμα αυτών των σημείων (πχ. βελόνα, μόξα, δακτυλοπίεση κτλ).
Στον μεσημβρινό του σπλήνα (ΣΠ) έχει 21 σημεία, με διαφορετικές δράσεις-επιρροές το καθένα. Το σημείο ΣΠ 21 είναι ένα εξαιρετικό σημείο για αυτή την εποχή εφόσον σύμφωνα με την ΠΚΙ ( Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία της τροφής , για την πέψη και μετατρέπει την υγρασία του τέλους του καλοκαιριού σε συγκομιδή των στοιχείων.
Μπορείτε να βρείτε αυτό το σημείο στην πλάγια όψη του θώρακα, στη μέση μασχαλιαία γραμμή, στον 6ο μεσοπλεύριο χώρο. Τόσο στη παραδοσιακή κινέζικη όσο και στη σύγχρονη ανατομική έρευνα αυτή η περιοχή αναφέρεται ότι είναι πυκνή με συνδετικό ιστό και περιτονία που συνδέεται με τα άκρα, τα εσωτερικά όργανα και τους ορθοστάτες μυς της κοιλιάς. Τα κανάλια του δικτύου ιστών που αναδύονται από αυτό το σημείο «αντιπροσωπεύουν τη διανομή της τροφής σε όλα τα μέρη της δημιουργίας» και καθώς ενισχύουμε αυτό το σημείο και τον μεσημβρινό, γίνεται πιο δυνατό. Αφού βρείτε το ΣΠ 21 κάντε απαλές δακτυλοπιέσεις χρησιμοποιώντας την κίνηση της αναπνοής στους πνεύμονές σας για να ενεργοποιήσετε το σημείο και εσωτερικά.
Το βελονιστικό σημείο 21 στον μεσημβρινό του σπλήνα βοηθάει πολύ στην βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών από το πεπτικό σύστημα αλλά χρησιμοποιείται συνήθως και για τον πόνο σε ολόκληρο το σώμα, αδυναμία, σύνδρομο δυσαπορρόφησης , άσθμα, θωρακική δυσφορία, ενδοκαρδίτιδα, πλευρίτιδα, μεσοπλεύρια νευραλγία, θωρακική και υποχονδριακή νόσος και άλλες αναπνευστικές παθήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στην την ΠΚΙ ( Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) πατήστε ΕΔΩ