Ρέικι: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ρέικι: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Τί είναι το Ρέικι;

Το Reiki είναι μια ιαπωνική τεχνική για τη μείωση του στρες και τη χαλάρωση που προάγει επίσης τη θεραπεία. Βασίζεται στην ιδέα ότι μια αόρατη «ενέργεια δύναμης ζωής» ρέει μέσα μας και είναι αυτό που μας κάνει να ζούμε. Εάν η «ενέργεια δύναμης ζωής» κάποιου είναι χαμηλή, τότε είναι πιο πιθανό να αρρωστήσει ή να αισθάνεται άγχος. Ο ασκούμενος την τεχνική επάνω σας, χρησιμοποιεί τις παλάμες του και την θέρμη που προέρχεται από αυτές. Πιστεύεται ότι γίνεται ο ίδιος ένα κανάλι από όπου περνά ενέργεια από το σύμπαν σε σας.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι;

Ο επαγγελματίας θα σας προσκαλέσει σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο και θα σας ρωτήσει για τυχόν συγκεκριμένα ζητήματα που θέλετε να αντιμετωπίσετε. Στη συνέχεια, θα ξαπλώσετε πλήρως σε ένα τραπέζι μασάζ ή θα καθίσετε σε μια καρέκλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασκούμενος θα σας ζητήσει να πάρετε μερικές βαθιές, χαλαρωτικές αναπνοές πριν ξεκινήσει η συνεδρία. Μια τυπική συνεδρία διαρκεί μεταξύ 30 και 60 λεπτών κατά τη διάρκεια της οποίας οι ασκούμενοι τοποθετούν απαλά τα χέρια τους πάνω ή ελαφρώς πάνω από το σώμα σας καθώς ταξιδεύουν από το κεφάλι στα δάχτυλα των ποδιών με σκοπό την κίνηση της ενέργειας. Η συνεδρία Ρέικι γίνεται επάνω από τα ρούχα.

Τι μπορώ να περιμένω να νιώσω κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι;

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ενδέχεται να παρατηρήσετε μια αίσθηση θέρμανσης σε ορισμένες περιοχές. Σε άλλες περιοχές, ίσως να μην παρατηρήσετε τίποτα. Ακόμα κι αν έρχεστε με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση χαλάρωσης που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σας. Μπορεί ακόμη και να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας!

Ποιες καταστάσεις βοηθά το Ρέικι

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στο reiki για να ανακουφιστούν από το άγχος. Οι επαγγελματίες λένε επίσης ότι η θεραπεία βοηθά στη στήριξη των φυσικών μηχανισμών θεραπείας του σώματος. Ορισμένοι επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι το Ρέικι βοηθά στη μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων και της ακτινοβολίας και μπορεί ακόμη και να μειώσει ή να εξαλείψει την ανάγκη για φάρμακα για τον πόνο.

Το Ρέικι είναι συμβατό με όλες τις θεραπείες και δεν έχει παρενέργειες. Είναι μια εξαιρετική τεχνική και μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση δείτε ΕΔΩ

 

 

Κοινοποίηση σε