Πώς να αποκτήσετε ευεξία

Πώς να αποκτήσετε ευεξία.

Πώς να αποκτήσετε ευεξία.

Η ευεξία είναι μια κατάσταση που αφορά το συνδυασμό ισορροπίας της σωματικής και ψυχικής υγείας. Πρόκειται για μια πολυπόθητη κατάσταση τη οποία επιζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά δεν γνωρίζουν τους τρόπους κατάκτησής της. Οι ειδικοί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι σ΄αυτό αλλά υπάρχουν και ειδικοί που δύσκολα θα αντιμετωπίσουν ολιστικά τον άνθρωπο.

Για να μπορέσουμε να αισθανθούμε ευεξία, θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία κάθαρσης, σωματικής και ψυχικής πάντα, έτσι ώστε να φτάσουμε στην ολική αποτοξίνωση. Ο οργανισμός, ο εγκέφαλος αλλά και η ψυχή κουβαλούν πολλά ”σκουπίδια” τα οποία πρέπει να ξεφορτωθούμε. Μερικοί τρόποι για να το κατορθώσουμε αυτό, είναι οι παρακάτω:

  • Κατανάλωση ικανής ποσότητας νερού. Το νερό είναι το πιό σημαντικό στοιχείο για τον οργανισμό μας και πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό. Θα καταλάβουμε ότι πίνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε όταν δεν θα έχουμε ξηρότητα στο σώμα (π.χ. φτέρνες, αγκώνες κλπ), όπως επίσης και όταν δεν θα αισθανόμαστε κουρασμένα και βαριά πόδια ή κακουχία και κακή διάθεση.
  • Ποιότητα αέρα/οξυγόνου και τρόπος αναπνοής. Πιθανόν να είναι ανέφικτο να φύγετε από την πόλη και να ζήσετε στη φύση, αλλά αν αυτό είναι αδύνατο, απλώς πυκνώστε τις επισκέψεις σε δάση, βουνά και γενικά σε μέρη μακριά από καυσαέρια. Επίσης μάθετε να αναπνέετε βαθιά, γεμίζοντας αέρα πρώτα την κοιλιά σας και μετά τους πνεύμονες. Οι αναπνοές σας δεν θα πρέπει να είναι ρηχές.
  • Υγιεινή διατροφή χωρίς τοξίνες. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεξεργασμένα φαγώσιμα προϊόντα. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά και φυσικούς χυμούς. Επίσης προσπαθήστε να μην κάνετε καταχρήσεις π.χ. κάπνισμα, αλκοόλ. Όλα αυτά κουράζουν τον οργανισμό γιατί δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί, με αποτέλεσμα να είσαστε πάντα κουρασμένοι και κακόκεφοι.
  • Ξεκούραση και ήπια άσκηση. Μη ξεχνάτε ότι αξίζετε λίγο χρόνο ξεκούρασης για να πάρετε τα πάνω σας. Ένας ξεκούραστος οργανισμός έχει ως αποτέλεσμα ένα ευχάριστο πρόσωπο. Η άσκηση θα πρέπει να μπει στη ζωή σας για να εκκρίνετε ενδορφίνες με αποτέλεσμα ένα χαλαρό πλατύ χαμόγελο.
  • Μακριά από τοξικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Κι όμως τοξικός μπορεί να είναι ακόμα και ένας πολύ δικός άνθρωπος. Αν δεν μπορείτε να τον βγάλετε από τη ζωή σας, μπορείτε τουλάχιστον να πάψετε να του δίνετε σημασία. Είναι πολύ πιο απλό απ΄ό,τι ακούγεται αν αναλογιστείτε ότι κινδυνεύει από αυτό όχι μόνο η ψυχή σας αλλά και η υγεία σας!Επίσης μη ξεχνάτε να αφήσετε πίσω σας καταστάσεις του παρελθόντος, οι οποίες σίγουρα σας επιβαρύνουν. Πάρετε το μάθημά σας και προχωρήστε.
  • Βρείτε αυτό που σας αρέσει πραγματικά να κάνετε. Ανακαλύψτε κάτι που σας κάνει να χαίρεστε και να νοιώθετε δημιουργικοί, π.χ. ζωγραφική, ταξίδια κλπ. Σίγουρα αυτό θα σας γεμίσει ενέργεια και θετικές σκέψεις. Πιθανόν να σας ανοίξει εντελώς άλλους ορίζοντες, κάνοντάς το ακόμη και επάγγελμα!
  • Χαλαρώστε! Ο κόσμος δεν καίγεται όπως πιθανόν πιστεύετε. Καθίστε σε μια πολυθρόνα και γύρετε προς τα πίσω. Παρατηρήστε τα γεγονότα ή τις σκέψεις σας. Η ταχύτητα που συμβαίνουν δεν είναι αυτή που πιστεύετε. Έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας για να σκεφτείτε ήρεμα και λογικά πώς θα αντιδράσετε σε κάθε τί που βλέπετε ή νιώθετε. Κανείς δε σας κατατρέχει παρά μόνο οι σκέψεις σας.

Το πώς να αποκτήσετε ευεξία θα το χειριστείτε εσείς οι ίδιοι κάνοντας βήμα βήμα όσα περισσότερα από τα παραπάνω βήματα. Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει ένα χαλαρωτικό μασάζ σε συχνή βάση, αρωματοθεραπεία ή μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας με χαλαρωτικό πρωτόκολλο. Για να μάθετε περισσότερα για τη Ρεφλεξολογία ή και να κλείσετε ένα ραντεβού για συνεδρία, δείτε ΕΔΩ

Άρθρο: Μαρία Έμμα Σταυρουλάκη / Ρεφλεξολόγος, Ειδικός Ολιστικής Προσέγγισης

Κοινοποίηση σε