Πόνος στη μέση και φυσική αντιμετώπιση

Πόνος στη μέση και φυσική αντιμετώπιση.

Πόνος στη μέση και φυσική αντιμετώπιση.

Ο πόνος στη μέση είναι ένας κοινός λόγος για απουσία από την εργασία και για αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης. Μπορεί να είναι άβολος και εξουθενωτικός. Ο πόνος στη μέση μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας, για διαφορετικούς λόγους.

Η ανθρώπινη πλάτη αποτελείται από μια πολύπλοκη δομή μυών, συνδέσμων, τενόντων, δίσκων και οστών, που συνεργάζονται για να στηρίξουν το σώμα και να μας επιτρέψουν να κινηθούμε. Τα τμήματα της σπονδυλικής στήλης καλύπτονται με μαξιλάρια χόνδρου που ονομάζονται δίσκοι. Προβλήματα με οποιοδήποτε από αυτά τα συστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στη μέση. Αναλυτικότερα:

Ο πόνος στη μέση πολύ συχνά προέρχεται από πίεση, ένταση ή τραυματισμό. Οι συχνές αιτίες είναι:

-ανυψώνοντας κάτι με ακατάλληλο τρόπο
-σηκώνοντας κάτι που είναι πολύ βαρύ
-κάνοντας μια απότομη και ακανόνιστη κίνηση
-υπερβολική άσκηση
-κακή στάση του σώματος
-χρόνια κούραση και καταπόνηση

Πόνος στη μέση και φυσική αντιμετώπιση υπάρχει. Εφόσον έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις και εντοπίσουμε το πρόβλημα, και πριν αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε χειρουργικά το πρόβλημα, μπορούμε να δοκιμάσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα μας με φυσικούς τρόπους.

-ήπιες ασκήσεις που έχει συστήσει ειδικός
-βελτίωση στάσης σώματος
-δίαιτα σε τυχόν υπέρβαρη κατάσταση
-αποφυγή έλξης ή ανύψωσης βαριών αντικειμένων
-όσον το δυνατόν ξεκούραση
-ειδικό στρώμα ύπνου και μαξιλάρι
-χαλαρωτικό μασάζ
-παπούτσια με τήρηση της καμάρας του πέλματος
-shiatsu, βελονισμό ή yoga
-ρεφλεξολογία

Ένας εναλλακτικός ειδικός μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη αντιμετώπιση που μας ταιριάζει. Εμμένοντας στη ρεφλεξολογία, αυτή μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά σε οσφυαλγίες και γενικότερα μυοσκελετικά προβλήματα. Μπορεί να χαλαρώσει και να αποσυμφορίσει το σώμα από εντάσεις και πόνους. Όσον αφορά μια συνεδρία ρεφλεξολογίας, πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η γνώση της τεχνικής της ρεφλεξολογίας είναι must σε ειδικούς υγείας που ασχολούνται με το φυσικό σώμα, αλλά σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν τους οικείους τους. Μια πρώτη επαφή με τη ρεφλεξολογία μπορείτε να έχετε εδώ.

 

Κοινοποίηση σε