Μεσημβρινός του πνεύμονα (LU), ενίσχυση και καθαρισμός

Ποια είναι η λειτουργία των πνευμόνων;
Οι πνεύμονες ρυθμίζουν το Qi (ενέργεια) που απορροφάμε από τον φυσικό κόσμο και το διανέμουμε μέσω του σώματος. Οι πνεύμονες ελέγχουν την αναπνοή, διανέμοντας οξυγόνο στο αίμα και βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος. Οι πνεύμονες είναι ένα όργανο αποτοξίνωσης, εξαλείφοντας το παλιό Qi. Οι πνεύμονες βοηθούν το Qi και τα υγρά να κατεβαίνουν στα έντερα, και έτσι τα νεφρά ρυθμίζουν το μεταβολισμό του νερού. Ο μεσημβρινός του πνεύμονα κυβερνά το δέρμα και τους ιδρωτοποιούς αδένες, που είναι όλα σημαντικά όργανα αποτοξίνωσης. Το πνευμονικό σύστημα ρυθμίζει επίσης τους κόλπους, βρογχία, μύτη, λαιμό, φωνή, την ικανότητα να μυρίζουμε και να μιλάμε με καθαρή φωνή. Οι πνεύμονες δημιουργούν το συναίσθημα της θλίψης, και το αντίθετό του, τη σοφία της κατανόησης της σημασίας.

Πιθανά σημάδια ανισορροπίας των πνευμόνων:
Κατάθλιψη, θλίψη, καθιστικός τρόπος ζωής, κατασταλμένα συναισθήματα, καταπιεσμένος αισθησιασμός, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, δύσπνοια, κόπωση, βήχας, εύκολα κρυολογήματα, άγχος, αποστροφή στο κρύο, υπερβολικά λιπαρή ή πικάντικη τροφή, υπερβολικό αλκοόλ ή κάπνισμα και άσθμα – που προκαλείται συχνά από την κατανάλωση κρύας τροφής.

Ζητήματα πνευμονικής συνείδησης:
Θλίψη, αποχώρηση, απελευθέρωση, παράδοση, ευπάθεια, αποδοχή, εκδήλωση, αντιδραστικότητα, ανταπόκριση, θάρρος, επικοινωνία, δικαιοσύνη, ασφυξία, έλεγχος, ζωτικότητα

Ψυχο-πνευματικός ρόλος των πνευμόνων
Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ιατρική, οι πνεύμονες ονομάζονται «ο ιερέας» ή «υπουργός των ουρανών». Έτσι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των θεμελίων του Qi(ενέργειας) για ολόκληρο το σώμα. Οι πνεύμονες στεγάζουν τη σωματική ψυχή του σώματος, που ονομάζεται «Po», και είναι υπεύθυνοι για την αυτοπροστασία και την αυτοσυντήρηση.

Οι καλύτεροι φίλοι του πνεύμονα:
Καθαρός αέρας, καλή ενυδάτωση νερού, σταθερή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Οι χειρότεροι εχθροί του πνεύμονα:
Θλίψη, απόρριψη, ξηρότητα, κάπνισμα, γλυκά και ζάχαρη.

Για την εξισορρόπηση του μεσημβρινού πνεύμονα:
Θέστε μια σαφή πρόθεση για την οικοδόμηση της υγείας. Ξεκινήστε με το χέρι σας στον αντίθετο πνεύμονα. Μετακινηθείτε προς τα έξω για να αγγίξετε το LU -1 στο κοίλο κοντά στο μπροστινό μέρος του ώμου (LU-1). Εντοπίστε στην ευθεία το σημείο LU-2 και κάτω από το μπροστινό μέρος του βραχίονα κατά μήκος του εξωτερικού δικέφαλου στην πτυχή του αγκώνα (LU-5), κάτω από το αντιβράχιο στον καρπό στη βάση του αντίχειρα (LU-9), συνεχίστε εξωτερικά για να τελειώστε στο LU-9.

« Οι πνεύμονες ελέγχουν τα 100 αιμοφόρα αγγεία.»
Ιατρικό κείμενο Huangdi Neijing, 2.500 π.Χ.
Αυτό οφείλεται στη στενή σχέση μεταξύ του πνεύμονα και της καρδιάς. Ο πνεύμονας 9, για παράδειγμα, είναι το σημείο επιρροής για τα αιμοφόρα αγγεία. Η βρογχίτιδα, μια ασθένεια των πνευμόνων, μπορεί να μετακινηθεί από οξεία σε χρόνια, σε εμφύσημα και να γίνει πνευμονική καρδιακή νόσο.

Κοινοποίηση σε