Μασάζ με ζεστές πέτρες: 6 σημαντικά οφέλη

μασάζ με ζεστές πέτρες

Όλα τα μασάζ εν γένει εμπίπτουν στην ομπρέλα εναλλακτικής ιατρικής. Γίνονται μια δημοφιλής συμπληρωματική θεραπεία για πολλές καταστάσεις. Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα του να πάρει κανείς ένα μασάζ με ζεστές πέτρες (Hot Stones Massage):

1. Βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση και τον πόνο των μυών
Η θερμότητα χρησιμοποιείται από καιρό για να διευκολύνει την ένταση και τον πόνο των μυών. Βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στην πληγείσα περιοχή. Μπορεί επίσης να μειώσει τους μυϊκούς σπασμούς και να αυξήσει την ευελιξία και το εύρος της κίνησης. Η ψυχρή θεραπεία βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονής.

2. Μειώνει το στρες και το άγχος
Είναι η θέση της American Massage Therapy Association ότι η «θεραπεία μασάζ μπορεί να είναι αποτελεσματική για την ανακούφιση από το στρες». Η έρευνα υποστηρίζει τη γνώμη τους. Μια μελέτη του 2001 έδειξε ότι ένα μασάζ δέκα λεπτών βελτίωσε τις καρδιαγγειακές αντιδράσεις.

3. Προάγει τον ύπνο
Μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του 2006 έδειξε ότι το μασάζ μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στα χάπια ύπνου σε ενήλικες με αϋπνία. Η έρευνα έδειξε ότι το μασάζ βοήθησε στην προώθηση της χαλάρωσης και του ύπνου. Το μασάζ θεωρείται ότι σας βοηθά να απολαύσετε περισσότερο αποκαταστατικό ύπνο, αν και δεν είναι πλήρως κατανοητό γιατί.

4. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των αυτοάνοσων ασθενειών
Το μασάζ με ζεστές πέτρες μπορεί να ανακουφίσει τις οδυνηρές καταστάσεις όπως η ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι μια κατάσταση που προκαλεί εκτεταμένο, χρόνιο πόνο. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2002, τα άτομα με ινομυαλγία που έλαβαν 30 λεπτά μασάζ κοιμήθηκαν περισσότερο, είχαν λιγότερα σημεία ενεργοποίησης και είχαν μειωμένα επίπεδα ουσίας Ρ (ουσία που εμπλέκεται στη μετάδοση σημάτων πόνου). Σύμφωνα με μια μελέτη του Trusted Source του 2013, τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν να επωφεληθούν από ένα μασάζ μέτριας πίεσης, όπως το μασάζ με ζεστές πέτρες. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν λιγότερο πόνο, μεγαλύτερη δύναμη πρόσφυσης και μεγαλύτερη κίνηση μετά από ένα μήνα θεραπείας μασάζ.

5. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του καρκίνου
Μια μεγάλη, τριετής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Pain and Symptom Management εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο το μασάζ επηρέασε τον πόνο, την κόπωση, το στρες και το άγχος, τη ναυτία και την κατάθλιψη σε 1.290 άτομα με καρκίνο. Η μελέτη έδειξε βελτιωμένα συμπτώματα του καρκίνου, ακόμη και σε εκείνα με σημαντικά συμπτώματα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η παρηγορητική χρήση της ανθρώπινης αφής έπαιξε ρόλο.

6. Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό
Το μασάζ μπορεί να δώσει ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010, μια συνεδρία μασάζ με ζεστές πέτρες είχε θετικό και οξύ αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό. Τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν πριν και μετά το μασάζ έδειξαν μείωση της αργινίνης-αγγειοπιεστίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της κατακράτησης νερού.

Το μασάζ με ζεστές πέτρες (Hot Stones Massage) είναι μια ευρέως διαδεδομένη υπηρεσία κυρίως σε χώρους spa και ευεξίας. Η εκμάθηση της μεθόδου είναι απλή και εύκολη. Μπορείτε να απευθύνεστε στη σχολή μας για το αντίστοιχο σεμινάριο. Πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

Κοινοποίηση σε