Μασάζ: Η τέχνη της αφής

Μασάζ: Η τέχνη της αφής

Η θεραπεία μασάζ είναι ο συστηματοποιημένος χειρισμός των μαλακών ιστών με σκοπό την ομαλή συνέχειά τους, που συμβάλλει στην καθημερινή λειτουργικότητα του ανθρωπίνου σώματος. Οι ασκούντες την τέχνη του μασάζ χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών όπως η εφαρμογή σταθερής ή μεταβαλλόμενης πίεσης, η συγκράτηση ή πρόκληση κίνησης στο σώμα και πολλές άλλες . Χρησιμοποιούν κυρίως τα χέρια τους, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τους βραχίονες, τους αγκώνες ή και τα πόδια τους. Ο βασικός στόχος της θεραπείας μασάζ είναι να βοηθήσει το σώμα να θεραπευτεί και να αυξήσει την υγεία και την ευεξία.
Η αφή είναι το βασικό συστατικό της θεραπείας μασάζ και συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν συγκεκριμένες τεχνικές για μασάζ και χρησιμοποιούν την αίσθηση της αφής για να καθορίσουν τη σωστή πίεση που πρέπει κανείς να ασκεί σε κάθε άτομο και να εντοπίζουν περιοχές έντασης και άλλα προβλήματα μαλακού ιστού. Η αφή παρέχει επίσης μια αίσθηση φροντίδας, ένα σημαντικό συστατικό στη θεραπευτική σχέση.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πώς το άγγιγμα προάγει μια υγιέστερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή για τον άνθρωπο, αλλά και για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Η απλή και διαισθητική αφή είναι αρκετή για να διεγείρει το νευρικό σύστημα και να απελευθερώσει ενδορφίνες, να απελευθερώσει την ένταση και να προωθήσει τη χαλάρωση. Αυτό μπορεί να είναι μια θερμή χειραψία, ένα χάδι μια ζεστή ή τρυφερή αγκαλιά, ένα άγγιγμα. Πόσο μάλλον ένα πλήρες μασάζ σώματος!
Μια τέχνη που μετουσιώνει το άγγιγμα και το χάδι σε μια ολιστική θεραπεία σώματος και ηρεμία πνεύματος.

Άρθρο: Βασίλης Στεφανίδης, Ειδικός Μάλαξης-Ρεφλεξολόγος

Τα σεμινάρια του κ. Στεφανίδη μπορείτε να τα βρείτε εδώ:
Εκπαίδευση Massage Practitioner
Εκπαίδευση στο Μασάζ – Κλασικό – Deep Tissue
Σεμινάριο Swedish Massage – Σουηδικού μασάζ
Σεμινάριο Lymphatic Massage – Λεμφικού μασάζ
Σεμινάριο Sports Massage – Αθλητικού μασάζ
Σεμινάριο Chair Massage + Trigger Points

Κοινοποίηση σε