Λόγοι για να επιλέξετε καριέρα ως θεραπευτής μασάζ

Θεραπευτής μασάζ

Ψάχνετε για ένα επάγγελμα που θα σας δίνει την αίσθηση του σκοπού, αλλά παράλληλα να παρέχει σταθερότητα και μισθό; Η θεραπεία μασάζ μπορεί να είναι η σωστή επαγγελματική επιλογή για εσάς.

Το να γίνεις θεραπευτής μασάζ έχει πολλά ελκυστικά οφέλη. Mερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους που τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτό το επάγγελμα είναι οι εξής:

1. Υψηλή ζήτηση
Η ζήτηση για θεραπευτές μασάζ αυξάνεται συνεχώς. Νέες θέσεις εργασίας για μασάζ δημιουργούνται συνεχώς σε χώρους όπως π.χ. οίκους ευγηρίας, spa και κτίρια γραφείων.

2. Είναι επάγγελμα που μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα
Οι απόφοιτοι είναι έτοιμοι για εργασία με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες . Η εκπαίδευση θεραπευτή μασάζ περιλαμβάνει πολλή πρακτική εξάσκηση. Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε μυϊκές, ανατομικές και πολλαπλές τεχνικές θεραπείας μασάζ. Μέχρι να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους οι θεραπευτές μασάζ έχουν αρκετή πρακτική εμπειρία για να εργαστούν σε διάφορους ιδιωτικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, ιαματικά λουτρά, γυμναστήρια ή ακόμα και στο σπίτι τους.

3. Ευέλικτο Πρόγραμμα
Οι περισσότεροι θεραπευτές μασάζ είναι αυτοαπασχολούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ορίσουν το δικό τους πρόγραμμα. Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να εργαστείτε με μερική ή πλήρη απασχόληση και να προγραμματίσετε τα ραντεβού σας  σύμφωνα με άλλες υποχρεώσεις που έχετε.

4. Ποικιλία Περιβαλλόντων Εργασίας
Οι θεραπευτές μασάζ μπορούν να επιλέξουν πολλά σημεία να εργαστούν. Πολλοί εργάζονται σε ιατρικά περιβάλλοντα ή ιαματικά λουτρά, στο δικό τους χώρο ή ακόμα και στα σπίτια των πελατών. Για όσους έλκονται από εξωτικές τοποθεσίες, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε  τουριστικά σημεία, θέρετρα ακόμα και κρουαζιερόπλοια που απασχολούν θεραπευτές μασάζ σε όλο τον κόσμο.

5. Χαλαρωτικό Περιβάλλον
Ως θεραπευτής μασάζ θα βρεθείτε στη δουλειά σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από στοιχεία όπως απαλή μουσική, χαλαρωτικές μυρωδιές και ζεστά λευκά είδη. Η ατμόσφαιρα που προκαλεί γαλήνη το καθιστά μια χαλαρωτική εμπειρία όχι μόνο για τον πελάτη αλλά και για τον θεραπευτή.

6. Βοηθώντας τους άλλους
Το πιο ικανοποιητικό μέρος του να είσαι θεραπευτής μασάζ είναι να βοηθάς όσους πονούν, αναρρώνουν από τραυματισμό ή υποφέρουν από στρες. Το μασάζ επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, βελτιώνει την κυκλοφορία και μπορεί ακόμη και να αποκαταστήσει τη συναισθηματική ισορροπία. Η ευεξία που προκαλεί έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες σας να ανυπομονούν για τα ραντεβού τους, κάτι που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε και εσείς οι ίδιοι πηγαίνοντας στη δουλειά κάθε μέρα.

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα στη καριέρα σας στον κλάδο της υγείας και ευεξίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Massage Practitioner” της σχολής μας Olistiki.gr είναι αυτό που χρειάζεστε.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ για Αθήνα και εδώ για Θεσσαλονίκη 

 

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ