Κότσι: Ανακουφίστε τον πόνο με Ρεφλεξολογία

Το κότσι είναι είναι μια δομική αλλαγή στο πόδι, ένα είδος οστικής παραμόρφωσης στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου. Αναπτύσσεται σταδιακά και προκαλεί πόνο που νιώθετε ενώ περπατάτε ή ακόμα και όταν κάθεστε.

Το κότσι συνήθως αναπτύσσεται αργά. Η πίεση στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου το κάνει να γέρνει προς το δεύτερο δάκτυλο. Με την πάροδο του χρόνου, η φυσιολογική θέση του οστού, των τενόντων και των συνδέσμων αλλάζει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των οστών. Η παραμόρφωση επιδεινώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, γίνεται επώδυνο το να φοράτε παπούτσια ή ακόμα και το να περπατάτε.

Το κότσι το συναντάμε πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.  Τα περισσότερα κότσια αναπτύσσονται στην ενήλικη ζωή. Το εβδομήντα τοις εκατό των ανθρώπων που αναπτύσσουν κότσι έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Σε ό,τι αφορά τη ρεφλεξολογία, το κότσι υποδεικνύει συμφόρηση γύρω από την περιοχή του μεσημβρινού σπλήνας/παγκρέατος που ξεκινά από την εξωτερική άκρη των δύο μεγάλων δακτύλων. Ξεκινά από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, συνεχίζει μέχρι το πόδι, μέχρι τη λεκάνη και την κοιλιά και ανεβαίνει στον ώμο.

Εάν αυτή η περιοχή παραμένει συμφορημένη, μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα όπως: μύκητες, δυσκαμψία στα νύχια που μεγαλώνουν, πόνο στην κνήμη, στα γόνατα και στους μηρούς, κιρσούς, ψωρίαση και έκζεμα ειδικά στα πόδια κατά μήκος του μεσημβρινού, πόνο γύρω από τη βουβωνική χώρα ή κήλες, προβλήματα εμμήνου ρύσεως και άλλα γυναικολογικά προβλήματα όπως κύστες, ινομυώματα ή λοιμώξεις, κοιλιακό άλγος, ακόμη και προβλήματα στην περιοχή του μαστού όπως ευαισθησία και εξογκώματα.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο αντανακλαστικό σημείο στο πέλμα για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Το απαλό ζύμωμα πάνω και γύρω από την πληγείσα περιοχή στο κότσι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Θα λειτουργήσει επίσης στις ιερές και οσφυϊκές περιοχές του αντανακλαστικού της σπονδυλικής στήλης και στα αντανακλαστικά των νεφρών. Θα διασφαλίσει έτσι τη καλή λειτουργία των νεφρών και την απαλλαγή από το σώμα του ουρικού οξέως. Αυτό προκαλεί ουρική αρθρίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που είναι μια άλλη αιτία πόνου των οστών. Για να εξισορροπηθεί η περιοχή της σπλήνας και του παγκρέατος πρέπει να εργαστεί κανείς στα αντανακλαστικά του σπλήνα και του παγκρέατος.

Περισσότερα για τη ρεφλεξολογία και τον τρόπο δημιουργίας πρωτοκόλλων για διάφορες παθήσεις, θα μάθουμε στους εκπαιδευτικούς κύκλους της σχολής μας που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ