Κακή διάθεση: Με ποιες τροφές θα τη βελτιώσετε

κακή διαθεση

Όταν είμαστε χαρούμενοι θέλουμε να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα, ενώ όταν είμαστε κακόκεφοι και έχουμε κακή διάθεση σκεφτόμαστε διαρκώς τι θα τσιμπολογήσουμε για να ξεχαστούμε.

Ειδικά αυτή την περίοδο που είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε στο σπίτι, η ανία, ο εκνευρισμός και η κακή διάθεση είναι πολύ πιθανό να μας οδηγήσουν σε ξεσπάσματα στο φαγητό και ανθυγιεινές επιλογές.

Δείτε παρακάτω τροφές που σύμφωνα με το onmed.gr, θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία σας:

Ξηροί καρποί: Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με έντονο θυμό προτιμούν να καταναλώνουν σκληρές, τραγανιστές τροφές για να εκτονώνονται. Προτιμήστε λοιπόν τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία.

Μακαρόνια ολικής άλεσης: Συνδυάστε τα με παρμεζάνα και ελαιόλαδο. Ο συνδυασμός αυτός, λόγω των βιταμινών του συμπλέγματος Β, των υδατανθράκων, των αμινοξέων και των Ω3, θα ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα.

Μαύρη σοκολάτα: Επιλέξτε ένα σοκολατάκι υγείας ή ένα ρόφημα κακάο σε σκόνη αραιωμένο σε νερό ή άπαχο γάλα. Η λογική κατανάλωση σοκολάτας περιορίζει το αίσθημα της σωματικής κούρασης, είναι απολαυστική για τις αισθήσεις, δημιουργεί ευφορία στον εγκέφαλο και χαλαρώνει τον οργανισμό.

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ