Θεραπευτικό μασάζ για την Κατάθλιψη

Θεραπευτικό μασάζ για την Κατάθλιψη

Το θεραπευτικό μασάζ για την κατάθλιψη μπορεί να βοηθήσει στο μέγιστο. Η κατάθλιψη είναι ένας ύπουλος εχθρός που μπορεί να επιφέρει ακόμη και σωματικά προβλήματα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το άγχος είναι αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσουμε όλο το άγχος και το άγχος που μπορεί να νιώθουμε καθημερινά. Η έρευνα δείχνει ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό της ασθένειας οφείλεται μόνο στο άγχος. Η μείωση του σωματικού και συναισθηματικού στρες είναι ιδανική για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Ένα μασάζ 60 λεπτών μπορεί να μειώσει την κορτιζόλη, μια ορμόνη που παράγεται ως απάντηση στο στρες, κατά μέσο όρο 30%. Και όταν τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται, η σεροτονίνη – ένας από τους μηχανισμούς κατά του πόνου του σώματος – αυξάνεται κατά μέσο όρο 28% μετά τη λήψη ενός μασάζ. Μειώνοντας την κορτιζόλη και αυξάνοντας τη σεροτονίνη, ενισχύετε την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμά τον πόνο, το άγχος και τα συναισθήματα της θλίψης.

Το μασάζ  για συναισθηματική ισορροπία μπορεί να είναι εξίσου ζωτικό και πολύτιμο με τα φυσικά οφέλη. Το μασάζ παρέχει ένα ασφαλές και θρεπτικό μέρος για τα άτομα να χαλαρώσουν, να ξανασκεφτούν και να βρουν σαφήνεια. Μπορεί να αυξήσει την επίγνωση της σύνδεσης νου-σώματος. Το μασάζ μπορεί να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση και να ενισχύσει την εικόνα και την αυτοεκτίμηση.

Η ασφαλής φροντίδα/αφή βοηθά στην εκπλήρωση της ανάγκης για ανθρώπινη επαφή, όπως η παρηγορητική αφή που κάποτε λάβαμε κατά τη γέννηση. Για μερικούς, το μασάζ είναι η μόνη φροντίδα που μπορούν να λάβουν. Το μασάζ μπορεί να θεωρηθεί αγκαλιά, παρέχοντάς σας ένα ασφαλές μέρος για να ξεκουραστείτε σωματικά και συναισθηματικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι με κατάθλιψη βρίσκουν ανακούφιση μετά τη λήψη μασάζ, λέγοντας ότι είναι σε θέση να αισθάνονται πιο χαλαροί και ήρεμοι και να αισθάνονται μια αίσθηση αξίας. Εάν είστε ένας από τους πολλούς που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή άγχος ή είστε απλά υπερφορτωμένοι με επιπλέον άγχος, το μασάζ μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέρος της θεραπείας που σας βοηθά να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανακούφισης, ενδυνάμωσης και σύνδεσης νου-σώματος.

Στο χώρο μας γίνονται σεμινάρια διαφόρων ειδών μασάζ όπως Σουηδικό-χαλαρωτικό, μασάζ με ζεστές πέτρες, deep tissue μασάζ και άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοινοποίηση σε