Η διαφορά μεταξύ Pilates και Clinical Pilates

Clinical pilates

Το Pilates και το Clinical Pilates μπορεί να ακούγονται σαν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αλλά στην πραγματικότητα, έχουν διαφορές στην πρακτική, τον σκοπό και τις μεθόδους. Αυτές οι διαφορές καθορίζουν εάν το τυπικό ή το κλινικό είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Το Pilates είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τον επαγγελματία χορευτή Joseph Pilates τη δεκαετία του 1920. Κύριος σκοπός του να βοηθήσει στην αποκατάσταση και τη λειτουργική κίνηση. Οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται σε μια τυπική συνεδρία/μάθημα Pilates στοχεύουν στη βελτίωση της γενικής κίνησης, την αύξηση της δύναμης και στην παροχή καλύτερου ελέγχου στο σώμα. Το Pilates το οποίο χρησιμοποιεί εξοπλισμό και μηχανές, όχι απλώς ένα χαλάκι, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει έναν ασθενή να βελτιώσει τη σταθερότητα του πυρήνα και τη γενική του δύναμη.

Το Clinical Pilates διαφέρει από το Pilates επειδή λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένους τραυματισμούς και σωματικές ανάγκες του κάθε ατόμου. Όποιος ασχολείται με το Clinical Pilates έχει εξειδικευμένες γνώσεις και εκπαίδευση στη φυσιοθεραπεία και τη φυσιολογία της άσκησης. Μπορεί να αναλύσει ποιες συγκεκριμένες ασκήσεις Pilates ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε ασθενή και να τροποποιήσει το πρόγραμμα στις ανάγκες τους. Το Clinical Pilates προσφέρει μια εξατομίκευση που δεν έχει το Pilates.

Ποιο Είναι Το Καλύτερο Για Μένα; Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση όταν επιλέγετε μεταξύ Pilates και Clinical Pilates. Τα οφέλη και των δύο είναι σημαντικά και ποιος τύπος είναι καλύτερος εξαρτάται από τους στόχους και την εστίασή σας. Αν θέλετε να εστιάσετε στη συνολική υγεία και ευεξία, τότε ένα μάθημα Pilates είναι η καλύτερη επιλογή.

Ωστόσο, εάν έχετε έναν ενοχλητικό τραυματισμό που δεν υποχωρεί ή πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, τραυματισμό ή περιοχή που χρειάζεται αντιμετώπιση, τότε το Clinical Pilates είναι η καλύτερη επιλογή να ακολουθήσετε. Η κλινική αξιολόγηση θα βοηθήσει στον εντοπισμό της βασικής αιτίας του προβλήματός σας και οι ασκήσεις μπορούν να συνδυαστούν με φυσιοθεραπεία για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα σας. Οι ασθενείς μπορούν να προχωρήσουν με τον δικό τους ρυθμό και δεν βιάζονται να ακολουθήσουν κάποιους καθορισμένους κανόνες . Μπορούν να θεραπευτούν και να δυναμώσουν με τον ρυθμό που επιτρέπει το σώμα τους.

Περισσότερα για το Clinical Pilates θα μάθουμε στον εκπαιδευτικό κύκλο της σχολής μας. Πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

 

Κοινοποίηση σε
ΠΡΟΣΕΧΩΣ