Έχεις ιδιαίτερα δάχτυλα; Δες αυτό.

Έχεις ιδιαίτερα δάχτυλα; Δες αυτό.

Έχεις ιδιαίτερα δάχτυλα; Δες αυτό.

Με αφορμή την παρεμφερή εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και που δηλώνει την καταγωγή ανάλογα με το σχήμα που καταλήγουν τα δάκτυλα των ποδιών μας, και με την ιδιότητα του Ρεφλεξολόγου, έχω να πω τα παρακάτω:

Τα δάχτυλά μας είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά, τόσο ξεχωριστά που σχεδόν κανένας δεν έχει τα ίδια δάχτυλα με άλλον. Μάλιστα στους περισσότερους ανθρώπους το ένα πόδι δεν μοιάζει απαραίτητα με το άλλο! Το να κατατάξουμε τα δάχτυλά μας σε εθνικότητες με βάση το σχήμα τους, δεν θα πω ότι είναι αβάσιμο, διότι ακολουθούμε μια κληρονομική γραμμή, αλλά είναι λιγάκι άστοχο, εφόσον παρατηρούμε ακόμα και μέσα στην ίδια οικογένεια μεγάλες διαφοροποιήσεις. Για μένα αυτό που ισχύει κυρίως είναι όλα τα δάχτυλα είναι ανθρώπινα και αποδεκτά.

Δουλεύοντας με πολλά πόδια τόσον καιρό, έχω δει πολλά περίεργα. Έχω δει έξι δάκτυλα, έχω δει σε ένα δάκτυλο δύο νύχια, έχω δει να λείπει δάχτυλο, έχω δει μεγάλες ασυμμετρίες στα μήκη και τα πάχη των δακτύλων και άλλα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πέρα από την κληρονομικότητα, τα δάχτυλα αλλάζουν από καιρό σε καιρό, από εξωγενείς παράγοντες όπως λόγω τριβής με τα παπούτσια, λόγω κακομεταχείρισης, κούρασης κλπ. Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι μπορεί να αλλάξει το σχήμα τους σε κάποιο βαθμό ανάλογα με τη στάση ζωής μας!

Αν ένα δάχτυλο διπλώσει και είναι να σαν γραπώνεται από κάπου, και υιοθετήσει αυτή τη στάση για καιρό, σίγουρα θα γνωρίζω ότι αυτό το άτομο δεν μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του, έχει φρενάρει και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Δουλεύοντας ή αλλάζοντας την ψυχολογία του, μπορεί να δω ένα τέτοιο δάχτυλο να απλώνει, να τεντώνεται και να δείχνει αποφασισμένο για όλα. Με όλα αυτά είναι λογικό η τελική εικόνα του ποδιού να είναι διαφοροποιημένη, που σημαίνει ότι αν πούμε ότι πρόκειται για το δεύτερο δάχτυλο, στην συμμαζεμένη του στάση είναι σε μήκος ίσο με το μεγάλο ενώ σε τεντωμένη στάση είναι μεγαλύτερο από το μεγάλο.

Ο λόγος που μπαίνω επίσης στη διαδικασία να τα πω όλα αυτά είναι γιατί έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπου που….ντρέπονται για τα δάχτυλά τους και δεν τα βγάζουν σε κοινή θέα ούτε το καλοκαίρι! Αυτό είναι ένα λάθος που επαναλαμβάνουν, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα δέχονται ερωτήσεις, σχόλια, κριτική ή απορίες από τους γύρω τους.  Είναι ένα λάθος που κατ΄αρχήν σε σωματικό επίπεδο, δεν αφήνει το πόδι να αναπνεύσει και σε ψυχολογικό επίπεδο είναι μια καλυπτική μέθοδος της υποτιθέμενης ασυμμετρίας μας ή παραξενιάς.

Αν είχαμε μια ιδιαίτερη μύτη και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα να κάνουμε πλαστική επέμβαση, πόσο εύκολο θα ήταν να την κρύψουμε; Γιατί λοιπόν να κρύψουμε τα δάχτυλά μας; Είμαστε μοναδικοί έτσι όπως είμαστε και δεν χρειάζεται να δικαιολογούμε τη φυσική εικόνα μας σε κανέναν. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας και να μην ντρεπόμαστε γι΄αυτό. 

Επιστρέφοντας λοιπόν στο κομμάτι της χαρακτηρολογίας, θα πω ότι η εικόνα των δακτύλων μας αλλάζει γιατί το σώμα μας ακολουθεί την ψυχή μας. Όπως αλλάζει η στάση του σώματος έτσι αλλάζουν και τα επιμέρους τμήματά του! Η Χαρακτηρολογία Ποδιού είναι μέρος της ύλης του ετήσιου ολοκληρωμένου κύκλου επκαίδευσης Ρεφλεξολογίας και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

‘Αρθρο: Μαρία Έμμα Σταυρουλάκη / Ρεφλεξολόγος-Ειδικός Ολιστικής Προσέγγισης

Κοινοποίηση σε